JAR A NAŠA PEČEŇ

Podľa štatistík, je počet samovrážd maximálny v máji. Je to tak preto, lebo jar je obdobím silných až ťažkých depresií. V klasickej čínskej medicíne depresia znamená stagnáciu pečeňovej energie, ktorá sa na jar nedokáže dostatočne aktivovať. Staroveké knihy o akupunktúre odporúčajú: "keďže jar je obdobím depresie, počas jari by ľudia mali byť povzbudzovaní a odmeňovaní, ale nie trestaní"...- Každý skúsený akupunkturista vie, že pečeňové a žlčníkové záchvaty sú najčastejšie na jar. V zimnom období je aktivita nízka - nízka telesná teplota a pomalý metabolizmus. V dôsledku toho sa toxíny hromadia v tele. Na jar, keď sa zvyšuje teplota vonku, sa metabolizmus tela zrýchľuje. Pečeň a žlčník sa musia vysporiadať so zimnými toxínmi. Ak je ich energia nevyvážená, kolabujú... - Vedeli ste, že zvyk jesť veľa vajíčok počas Veľkej noci na jar je starý ako svet; nevznikol v kresťanstve, bol doň zakomponovaný? Pretože trávenie vajíčok podporuje činnosť pečene a žlčníka, konzumácia mnohých vajíčok slúžila na ich očistenie od zvyškov zimných toxínov, čo pripravuje organizmus na vyššiu rýchlosť metabolizmu pri zvyšujúcich sa teplotách.- Nechajte si vyladiť pečeňovú a žlčníkovú energiu v Qi BALANCE, naštartujte metabolizmus, zbavte sa depresie a žlčníkových problémov...